Get Adobe Flash player

Evaluering?

Spillerevaluering:
Først og fremmest, tak til arrangøren.

Scenografien: Var perfekt. Jeg var blevet lovet en skov og det var hvad jeg fik. Det var endda en meget overbevisende skov og ud over dette meget smuk. Dryp regnen var meget stemningsskabende.
Kostumestandarden: Var god. Jeg mener selv mit kostume var godt og hør underhoserne hjalp mig til at være ingame.
Spise: Der var faktisk ikke supleret med den nødvendige mad. Jeg var blevet lovet beef-jerky, men fik den aldrig udleveret. Dog var jeg blevet advaret om dette kort tid forinden scenariet og sørgede for at spise en god morgenmad. Det var dog et minus i min bog. Indtagelsen af vin og portvin blev reduceret kraftigt da flere børnefamilier crashede min location. Det var min første offgame overvejelse og var vejen til enden. Trist, det var ellers en nogenlunde rød vin.
Sove: Der var masser af plads til bare at ligge sig og sove. Strategtisk placeret træstammer og blød jord gav muligheden for at sove hvor som helst. Jeg benyttede mig desværre ikke af det, men det var tiltalende og hvis min rolle havde kunne tillade sig det havde jeg helt klart taget mig en lur.
S… toiletforhold: Der var ingen, men på arrangørens opfodring holdt jeg mig.
Tidsplan: Den holdt ganske godt, med spilstart præcis kl. 12 efter briefing, spørgeskema og opsætning. Det var først da eksterne faktorere påvirkede mig til at miste fokus på rollespillet at tidsplanen faldt fra hinanden, men det er jeg jo selv skyld i (samt de eksterne faktore). Spillet sluttede egentligt kl. 15.00, men det var først kl 15.20 jeg rigtig indså det. Det var sat til at fortsætte til kl. 18.00. Efterfesten var hyggelig, men blev flyttet ud af skoven grundet regnvejr og pandekager.
Props: At herskerkronen ikke fysisk var tilstede, men at der var konsensus om at den var begravet nede i bakken gav en mere overbevisende setting. En Herskerkrone liggende frit fremme ville risikere at blive stjålet af en tilfældig goblin der løb forbi. Hvorimod en gravet ned ville give Gralridderen tid til at bekæmpe tyve.
NPC’er: Små egern var hyret ind til at give liv og bevægelse til skoven. Desuden virkede de fint som budbringere fra Fruen, der modtog hendes bønner. At Teclis sendte sine tanker ud fra visdommens tårn var også ret godt. Teclis er wild!
Gate-crashers: 3-5 børnefamilier crashede location og forpestede mit spil ved at gå rundt i skoven og nyde sensommeren. Børnene var først meget bange for mig og løb væk da de så mig og råbte: “Nej! NEJ! Han har et rigtigt sværd”. De havde ikke gjort noget ud af kostume. En enkelt familie ‘spillede’ at jeg bevogtede vejen, men det sagde jeg til dem at jeg ikke gjorde og så var de frie til at gå forbi.
Fokus på den enkelte: Jeg synes faktisk, set i retrosepkt, at der kom lidt for meget fokus på skoven (fra min side). Der var kun en der havde fokus på mig og det var mig selv. Det var slet ikke nok. Mindst to eller tre skal have fokus på mig før jeg føler mig i fokus. Dog er det nok det eneste spil hvor 100% af spillerne og arrangørerne har fokus på mig.
Indlevelsen: Der var 100% indlevelse i de første 2,5 timer. Der VAR jeg gralridderen. Derefter gik der en halv time hvor jeg prøvede at ignorere larmen fra gate-crashers nede i krathuset og den sidste halve time var mit spil mere på deres præmisser og med masser af meta-gaming for at finde det mest interessante spil for gate-crashers.
Action: Der var episoder af kamptræning, men de var ikke actionfyldte, men monotone og overbevisende. Det var næsten spændende da en gren hoppede underligt i skoven, men det var et egern.
Krigslive: Punktet alle har ventet på. Krigslive konceptet blev voldtaget hårdt. Der var ingen faner, ingen kamp og ingen regimenter. Der var ikke engang to parter.
Down time: Scenariet var down-time.
Spillerdisciplin: Der var ingen der var offgame før spilstop. Jeg er dog kritisk over min egen indsats. Jeg burde have gået væk da gate-crashers dukkede op istedet for at miste mit fokus grundet dem.
Dokumentation: Der er både ingame- og evalueringsfilm, samt billeder af mig og den gode arrangør. Tak til fotografen (som også var mig).
Handling:
11.45-12.00: Arrangøreren forbereder location ved at hænge en seddel op i værn mod gate-crashers imens løser spilleren (mig) det udleverede spørgeskema fejlfrit.
12.00-13.00: Som så mange år før startede Gralridder Michel dagen med at betragte skoven. Det brugte han en time på. Skoven var smuk. Han huskede at være årvågen og på vagt for fare. Han lyttede til dråberne og mente det var den smukkeste melodi og tænkte for ham selv at han nok en dag skulle tage sin ringhætte af så han kunne høre det ordentligt. Han så frem til at drikke sin vin, som han fik for et par måneder siden af en forbipasserende bonde. Flasken var kold og han pillede etiketten af fordi han ikke har været sammen med en kvinde i år-vis.
13.30-14.00: Michel dyrkede lidt kamptræning, men så en lysning i skoven, der kunne være et godt sted til en statue af Fruen og drog ud for at finde det. Han fandt døde planter og tænkte det var et dårligt tegn. Han for endda lidt vild, men med Fruens hjælp fandt han tilbage igen.
14.00-14.30: Vinen bliver åbnet og nydt i den stille regn. Først i små nip og derefter i store slurke. Duften af pandekager ramte ham fra lang tvæk fra. Det kom fra et slot tæt ved. Fruen havde ikke nævnt at der ville være fare på færde, så han tænkte at han ville se pandekagerne an på et senere tidspunkt. Børnefamilier invadere skoven og synes jeg er farlig.
14.30-15.20: Vinen bliver pakket væk for ikke at give rollespillere et dårligt ry som en fuld mand der er fuld i skoven. Nogle få børn tør, med deres forældres beskyttelse, at gå forbi mig. En lille dreng var meget overrasket over at der lå en træstamme og ænser mig ikke.
16.00: Bus tur hjem. Folk fra hele verden synes jeg er enten sej og siger: “Hey, cool costume” eller ser væk og prøver at ignorere min awesomeness. Når jeg viser dem flasken med vin giver det af en eller grund mening og ham jeg snakker med nikker indforstået.
16.20: Jeg er lige stået ud af bussen da Teclis ringer fra sit tårn. Det er ret sejt. Han fortæller mig at der er en stor fare på vej. Det gav mig lyst til at samle en hær der kunne stå imod dem. Hmm.. Marsk Roland plejer at være god for en kamp eller to?
16.30: Jeg klæder om og drikker lidt vin. Får internettet på min tlf. til at virke.
17.00: Jeg tager ud og spiser pandekager til efterfesten.

Tak til fotografer og hjælpere jf. ‘Tak til’, i gjorde det muligt.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.