Get Adobe Flash player

Sygdom

I den mørke undergrund er det muligt at blive syg af mange forskellige ting. Herunder vil jeg nævne nogle af de mest kendte.

Influenza - Den almenkendte influenza eksistere ganske fint på og i Legemet. Næsten alle racer kan få den. Krigsriser har den kun i kort tid grundet deres helbredende egenskaber, men ellers er den rimelig ens for alle racer. Svaghed og feber i nogle dage. Kan medfører dødsfald hvis man er svag nok.

Infektioner - I den beskidte og mørke undergrund er det både nemt at slå hul på sig selv og ligeså nemt at såret derefter bliver betændt. Infektioner kan behandles af urtekyndige, læger eller ved at skære den inficerede legemesdel af.

Svampeinfektioner - Undergrunden er fyldt med svampe, der er fugtigt og mørkt. Ideelle forhold for at svampe kan gro. Desværre giver det også ideelle forhold for svampeinfektioner. En svampeinfektion starter ud som et ømt rødligt område (på mennesker, farven variere muligvis for racerne), huden går i opløsning og hvis den er ubehandlet vil der med tiden gro små svampe på det inficerede sted. Uden behandling kan denne sygdom være dødbringende, hvor den syges krop til sidst bliver helt opslugt af svampevæksten.

Stenhud - Er en særlig svampesygdom som rammer Krigsriser. Denne er næsten usynlig og ikke øm. Problemet opstår først når svampene har dækket hele krigsrisens fodsål. Uden kontakt med den livsgivende sten bliver Krigsrisen sårbar og modtagelige overfor andre sygdomme. Eftersom det først i forløbet ikke er hele kroppen der er dækket af svampevæksten vil den syge krigsrise blive bedre tilpas når han læner sig op af sten, ligger på den eller lign. Med tiden vil hele kroppen dog blive dækket af svampen og krigsrisen vil være dødelig sårbar.

Sodlunger - Er en sygdom der oftest rammer Lavafolket/Blålinger, som dog er naturligt resistente overfor netop denne sygdom. Den opstår ved for meget arbejde nær lava. Lavaen afgiver engang i mellem giftige dampe og det kan med tiden give åndedrætsbesvær. Lungerne bliver simpelthen slået ihjel af det og det er en kronisk lidelse når man først har fået den.

Det kan dog behandles med magiske midler.

Parasitter - En god del parasitter lever i undergrunden. De områder de er mest aktive i er oftest ikke beboet.

Parasitter i form af myg, igler og flåt lever på ydresiden af kroppen og kan forårsage mange sygdomme og andre parasitter, spredt fra andre sygdomsbærere. Flåt og især igler kan i undergrunden blive enormt store, men eftersom man ofte ikke overlever at blive bidt af gigant-varianter vil ens problem i det tilfælde oftest ikke være sygdom.

Derudover kan man smittes med alle mulige parasitter som lever trygt og godt inden i en. Tarmorm, mavesnegle, blodfluer og øjenpest er de mest kendte. Behandling, selv magisk, er ikke altid virksom overfor parasitter.

Den bedste metode at undgå parasitter på, er at undgå parasitter.

Pest - Den sorte død. Den er ikke velkendt i undergrunden.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.