Get Adobe Flash player

Den 2. Alder

Den Anden Alder

År 3000 – 3100
Og da guderne så på verdenen og fandt den færdig satte de sig sammen. Og de blev enige om at skabe Menneske, og de første Mennesker drog ned til Legemet og ved foden af Lysets bjerge opførte de byen De Titusinde Jadehuller.

Vogteren ser de Første Mennesker som graver for dybt og han frygter, at de vil forsøge at vække Den Onde, og for at undgå at dette får han Den Evigt Vågende til at skabe Nisserne. De er små, har skæg og groer der hår til lange længder. Og Vogteren ser disse skabninger og ønsker at skænke dem et hjem, og han bygger dem Hjertadheim under Centerbjerget. Og han skænker dem Viden og Kundskab om smedekunsten og evner ulig nogen anden til at skabe fantastiske ting i Metal, som Undergrunden er så fuld af.

Hyrden, som ikke kerer sig stort om Menneskenes opstående men er i stedet fyldt af lyst, finder en elg, og han lyster sig med dem. Og af denne lyst komme Mooseari, et tænkende folk som er halv menneskelignende og halvt elglignende. Nogle har fire ben og krop som en elg og torso som et menneske, mens andre har hoved som en elg, og ben som mennesker. Og disse slår sig ned i Rimlandet hvor de lever som nomader.

Skovenes gudinde ser Kroneskoven og ønsker den befolket. Og han skaber til dette formål Gahoolerne. De har menneskekroppe med lettere overdimensionerede, fjerbesatte uglehoveder de kan dreje hele vejen rundt, og er omkring 2 meter høje og fjendtligt stemte overfor alle fremmede. Og hun skaber et sted for dem at bo i Kroneskovens træer, og hun kalder dette sted for Hooly.

Stjernenes herre skaber den Elementale lynild – Lynelementaler – hvor sjæle i kort tid – minutter eller sekunder – kan komme fra stjernerne og leve i elemental form og hvor de påtager sig menneskelignende skikkelse. Og han lader disse forenes med menneskene og ud af det kommer der Stormlinger – en race af kvinder med horn til at tiltrække lynene, og hvor menneskene har et baghoved, har de i stedet en kugle af lysende lyn. Men de har brug for menneske for at formere sig. Og de bosætter sig i omegnen af Tordenspejlene.

Månegudinden ser Lymos og føler, at de viger fra den Rette Stråle. Så hun sender sin budbringer Shee, en kvinde med skarabælignende træk, ned til Lymia, så de på rette vis kan ofre til Månegudinden og vise hende den rette respekt.

Ham som Råber ser hans magt svækkes, og han af hans røst kaldes hans Avatar af Blodsøen; en stor mørk muskuløs skabning, med røde horn, en blodig hånd, glødende øjne og iltert temperament. Og han kaldes Rabius.
Skriveren beordrer Arkivaren at opføre et bibliotek ud af Visdommens Ø og han bygger Visvid. Men Skriveren ser at
Arkivaren ikke kan gøre nok, og han giver dem et folk. Grå, lave – lidt over en meter – helt uden hår og med overdimensionerede baghoveder. De er kloge og eftertænksomme, og nyder at samle på viden. Og de skal kendes ved navnet Libros.

Menneskene i De Titusinde Jadehuller graver i Legemet, og det påvirker dem, og deres levevis går i retning af dekadance og grådighed.

År 3100 – 3200
Og menneskene i De Titusinde Jadehuller graver dybt og finder Stjernestøvet og de behersker Magnetismen, og intet andet folk vil nogensinde kunne få den samme viden om Metallernes Tiltrækningskraft.

Vogterens Nisser beder deres Gud om at måtte drage mod overfladen, og under Favril Lystro drager halvdelen af Nisserne til overfladen, og på Legemet bygger de Bakkehvil ved Radbjergene.

Rabius – Vredes Avatar – er arrig på Vreden og han rækker mod himlen for at flå Vredens Øje fra Himlen, men han får kun fat i en flig, som styrter mod Legemet og rammer ned nord for Brynbjergene og skaber et hul – Trodsens Krater. Og ud af dette Trodsens Krater kommer et folk – små udgaver af Rabius. Sortskinnede, halvstore, stærke væsner med horn, og de benævnes Okuma.

Skovenes Gudinde skaber et folk i Den Gule Ørken. De er et lavstammet normadefolk, ikke mere end cirka en halv meter høje, bepælsede og de rejser til og fra Ørkenens Tårer, men er over hele ørkenen. De er sejlivede og kan gå flere uger uden vand. Og hun skænker evnen til at lave ekstrem varme, og således behersker de glasset, og laver alt i glas; smykker, redskaber og våben.

Skriveren ser, at Libros ikke kan magte den opgave de står med, de er ganske simpelt for små. Så han skaber Riserne; en race af høje, muskuløse humanider; 2,5 til 3 meter høje, huden er alt fra hvid til sort og kraftigt behåret. De er godheden selv, og lever for at tjene Libros og er i praksis skabt som slaver. Og Libros bliver skænket evne til at forme sten udover alle andre, og således kan de skabe og forme de hellige tekster i sten, som Skriveren har pålagt dem.

Men Gæk ser De Titusinde Jadehuller, og han ser muligheder. Så han indvier dem i hvordan de kan grave dybere, være mere dekadente og grådige.

Månegudinden ser hendes folk og er tilfreds med deres gerninger, og hun skænker dem Magiens gave, og de vil for altid være bedre til det, end alle andre skabninger. Og hun skaber sig endnu et folk – Huletroldene – som lever af sten, særligt de lysende sten i undergrunden. De er omtrentvis en meter høj, har store næser og ører, har mange tænder, haler og lever lidt forhutlede i kanten af andre samfund. De tager farve af det de spiser, og således lyser deres haler ofte lidt.

Ved udspringet af Den Brune Flod kalder Stjernenes Herre en by for menneskene som kaldes Nederby, og det er Godhedens Hjemstavn.

År 3200 – 3300
Menneskene ved Nederby møder nogle omrejsende Lumos som hjælper dem med at forstå hvordan man skaber magiske kareter, der kan trækkes uden heste. Og de lærer at bygge disse kareter således de kan drage verdenen rundt, og mødes og handle med andre folk.

Under Den Evigt Vågendes kommando ekspanderer Nitterne i undergrunden, og de opfører en ny by sydligere i Legemet, kaldet Førsdyb. Og det bringer dem tættere på mørket og jorden, og de glemmer de gode tanker, som vogteren beordrede dem.

Vogteren viser sig for Nisserne og beordrer dem til at føre krig mod De Titusinde Jadehuller og beordrer dem således at rejse en hær. Og han viser sig også for Nitterne, og beordrer dem til at samle en hær, på lige fod med Nisserne.
Skriveren ser Huletroldene, og han frygter for Biblioteket på Visdommens ø. Så han skaber Maktar, en mægtig rise-mesterkæmper og general, og han former, i hans billede, en race af kriger-riser, Storriserne, som er blå-lilla i farven. Og han beordrer dem til at skabe en hær, så de kan føre krig mod huletroldene. Og han gør storriserne ubarmhjertige, hurtigere og snu så de kan nedkæmpe huletroldene.

Månegudinden ser denne forberedelse, og ønsker at beskytte sine huletrolde. Og til dette formål skaber hun Gru, en race som er en blanding af hulebjørne og trolde.

Skovenes dronning ser fjender samles på på hver sin side af Storskoven, og frygter for sit folk. Så hun beordrer
Gahoolerne at skabe en hær, og de skaber en hær i Hooly, så de kan forsvare sig. Og for at sikre deres beskyttelse lærer hun dem at dressere dyr, så de rider på kæmpeugler og bruger de store dyr i Kronskoven til krigsførsel såvel som hverdag.

Skovenes Gudinde ser verdenen, og ser den fattig. Så hun skaber Dragerne, og lader dem bosætte for foden af Kedlen, hvor de lever af dinosaurer.

Rabius’ handlinger forvirrer Vreden. Rabius har set Okuma, og de tilbeder ham som en Gud. Han befaler dem at bygge en by ved trodsen grav, og de kalder den Reidiheim. Vreden er dog ikke tilfreds med det, og han skaber en krigerorden, Kanji, som ønsker at Okuma vrister sig fra af Rabius’ overherredømme, og de opfører en by nær Harmoniens Dale, som de kalder Ikari.

Det Første Lys kan mærke at hans kraft ebber ud, og han håber at menneske, kan kæmpe hans kamp for sig. Så han skaber Kongeslægten i Nederby, som skal have Kronen som tegn.

Menneskene i De Titusinde Jadehuller graver dybe miner, så de kan finde mere stjernesten, så de kan tage hævn for da små-angreb, der allerede har været fra nitter og nisser.

År 3300 – 3400
Menneskene i Nederby hører om ondskaben i Okuma, og de ønsker at få magt over dem. Således er Kongeslægtens første dekret, at erklære krig mod Okuma, og på den måde udvide deres magt.

Stjernes Herre støtter op omkring Kongeslægten, og hjælper dem i deres krig mod Okuma. Og de opfører Lysets Fort på kanten til Tordenspejlene, for at kunne føre krigen mod Okuma.
Stormlingerne ønsker også at komme ned til jorden, hvor de kan hjælpe i kampen mod Ondskab. Således drager den første stormling mod Legemet og dræber en Lynsalamander, og bygger byen Gold midt på Tordensletterne, og rejser en hær. Stormlingerne får desuden Lynet i gave, således at de kan beherske det.

Nitterne har gravet dybt og kommet længere væk fra lyset. Nisserne opgiver dem, og de glider gradvist mod korruption. Selv Den Evigt Vågende slumrer.

Skovenes Gudinde skaber en Kejserdragen Brianis, og giver dragerne Sprogets Gave.
Månens Gudinde skaber kæmpeskarabæer, Rakchal, og giver dem til Lumos som de kan ride på. Shee udbreder sin visdom til Lumos, og de bliver mere selviske og tager afstand fra de andre racer på Legemet

Vreden ønsker at beskytte Okuma, og han indgår en alliance med Rabius, og han skænker Okuma to gaver; beherskelse af nærkampen og evnen til at tæmme nogle flyvende øgler, som de kan beride. Og han beordrer Kanji at rejse en hær, de kan forsvare sig med.

Maktar rejser endnu en hær blandt Krigsriserne. Og skriveren ønsker at hjælpe krigsriserne, og han skænker dem en evne, der gør dem nær udødelige. Så længe de kan røre ved sten heler de overnaturligt hurtigt og kan hele alle slags steder, og således er de også motiveret for at kæmpe for stenenes overlevelse.

Gæk ser dragerne, og ønsker at påvirke dem. Så han fortæller om sine veje og sine tanker og skaber blandt dragerne en gækkesekt blandt dragerne, for han tror han kan bruge dem.

Strømmenes Herskerinde vågner efter hendes søvn, og ønsker at påvirke Legemet. Hun skaber Hug, en mægtig orm, og den svømmer gennem Legemet og kommer ud fra svælget. Det svømmer rundt om Legemet bærende på hendes æg, som hun smider i farvandet nær Den Grønne Dal, og bugten kaldes Tågebugten.

Og her smider Hug Strømmenes Herskerindes æg, og her skabes Flodbørnene, menneskelignende væsner, men med to haler, og bakkenbartlignende gæller ved halsen og op langs kinderne. De er amfibier, bor halvvejs i vandet og halvvejs på land, og kan færdes begge steder, men har svært ved at begåes på land.

Den Lilla Prins’ by opføres på kanten af Kedlen, befolket af mennesker.

År 3400 – 3500
På kanten af Banekløften opfører menneskene en by kaldet Ringe Lanterne, og de bygger en bro over Banekløften, som kræver told for at andre kan passere over.

Vreden ønsker at hjælpe Okuma, og skaber et slavefolk, Rotterne, som kan tjene dem. Men nogle af Rotterne stikker af, og opfører en by under jorden kaldet Ratta. Okuma ønsker at beskytte sig, og for at beskytte sig opfører de, med Rotterne som arbejdskraft, Den Store Mur.

Brianis laver en alliance med Den Lilla Prins’ By, og de accepterer at bære menneskene, hvorhen de end ønsker, og de lever i symbiose og fællesskab. Menneske skaber et scepter til dragerne, som Brianis kan bruge til at vise hans magt og storhed. Dragerne lærer evnen at frembringe smukke klæder fra menneskene, og behersker dette ud over alle andre racer.

I lysets fort lærer Stjernes Herre menneskene at beherske Lynsalamanderne og bruge dem som ridedyr, og Kongeslægten rejser en hær der, til at føre krig mod Okuma.

Lumos på Lumia føler sig undertrykt af Shee, og de flygter fra øen mod Skabelsesskoven. Månens Gudinde bliver rasende, og hun forbander disse flygtende Lumos. Hun forbander dem, så de opsuger lys. Og de specialiserer sig i Lægekunst, særligt af magisk art.

I Dybet af Centerbjerget findes der noget og en gigantiske vulkan opstår og eksploderer ud af bjerget. Og Hjertaadheim bliver knust, og nær ved alle dør. Men nogle få Nitter finder en sten, som Den Evigt Vågendes sjæl befinder sig i, og de tager den med sig i Dybet. Og fra denne sten lærer Nitterne hvordan de kan fange sjæle i sten.

Flodbørnene opdager fordelene ved at kunne handle, og de lærer således at handle med de andre racer, og flytter varer rundt på pramme.

Og da menneskene i De Titusinde Jadehuller så Centerbjerget eksplodere, flygtede nogle af dem, og de flygtede ned i undergrunden og ned til Gunstens Fauna.

Visdommens Ø var aldrig bygget til en hær, og Maktar har brug for et sted at opruste. Så med Libros’ hjælp bygger han Fort Grak, en kæmpe fæstning i undergrunden, nær en lavasø, hugget ud i klippen.

Den Affældige Konges Orden, et laug af eventyrere og detektiver, opstår i Ringe Lanterne.

År 3500 – 3600
Menneskene opfører en by i Hedeskoven kaldet Det Modige Lys.

Strømmenes Herskerinde skaber Tåge hvor hendes folk bor, herefter kaldet Tågebugten. I Nederby skaber hun Handelslauget, og de graver en kanal fra den Brune Flod ved Nederby og ud til kysten mod Øst. Hug svømmer til Det Modige Lys som tilbeder Strømmenes Herskerinde.

Brianis tager sig en kone, Connis, og en mægtig fest holdes hvor alle racer over hele verdenen er inviteret, og alle er inviteret. Moosearie, Okuma (Kanji-repræsentanter), Nisserne, Øflerne, Libros med Risetjenere, Kongen af Nederby med et følge af Lynriddere, Stormlingerne, Lumos Ypperstepræstinde med følge, menneskene fra De Titusinde Jadehuller og Flodbørnene deltager alle. De bringer alle gaver.

Zahl ville gerne komme, men dukkede aldrig op. Gahoolerne ville ikke deltage. Dem fra underverdenen, var aldrig inviteret. Menneskene fra Det Modige Lys og Ringe Lanterne dukker aldrig op.

Mooseari vælger, efter brylluppet, at opføre en by, for de føler sig inspireret af de andre kulturer. Og de bygger Uwaql.

Og en dag ankommer 6 nitter til Bakkehvil med hånden fra Den Evigt Vågende, som kan tale i tåger. Og ud fra den opstår en religiøs sekt, Orden af Den Skabende Hånd. De tror på at Den Evigt Vågendes legeme kan genskabes, ved at finde stumperne fra denne, og de vil finde disse med våben i hånd. Og de beordres til at skabe en ny by hvorfra de kan yde deres virke, og det skal gøres i Den Grønne Dal. Og her opfører de byen Trosrand.

Mørket over Legemet er skyld i Hungersnød i hele Legemet, og alle de som spiser mad der gror, sulter, og folk dør. Dette skaber en krise, og fordrer hermed til sammenhold og enighed. Derfor går Den Lilla Prins og Brianis sammen og opretter Det Forende Legeme hvor alle dem der kom til brylluppet er medlemmer. Det er en sammenslutning af ”gode” riger som ønsker at fordre samarbejde og bekæmpe ”de onde” racer, som er skyld i al dårligdom. Og således bliver dragerne endnu mere forkæmpere for de godes sag.

Maktar er stadig i gang med at opruste, og problematikken med FL gør at han ønsker at styrke sig endnu mere, for han venter at hans krig bliver hård.

Efter brylluppet og FL beslutter Kongen af Nederby at slutte fred med Ikari.

De Forenede Ånder skaber to racer; svampemenneskene, som lever i feudale samfund.
På overfladen skaber de Fabeldyr, dyr som snakker og lever i små samfund, bærer tøj og bruger værktøj.

Huletroldene ser Den Evigt Vågendes eksplosion, og finder, at hans sjælesten bliver spredt ud over verdenen. Men sjælen skal jo tilbage på himmelen. Derfor danner de en orden, Nom-Nom, som har til formål at destruere stenene på ”en eller anden vis” så de kan komme op på himlen igen.

Og nogle andre af Huletroldene bygger Huleby under Fort Grak, hvor Huletroldene bor.

Rottemenneskene finder fascination i damp, og lærer at beherske den.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.